Gymnastikhold

 

Gymnastiksæsonen 23/24 starter uge 36

Forældre/barn:

Holdet er for dig og dit barn i alderen 0-3år. Holdet byder på en sjov og lærerig gymnastiktime både for voksne og børn. Vi skal krybe og kravle, gå og løbe, danse og synge, lege og springe – kort sagt, have det rigtigt sjovt, imens vi rykker børnenes motoriske færdigheder.

Forældre og børn møder op omklædt i træningstøj klar til gymnastik. Vi glæder os til at se Jer.

 

NYHED! Krudtuglerne:

Gymnastik for drenge og piger fra 3-6 år. Tons og tummel på redskaber. Vi skal have sved på panden, opvarme, bruge muskler, synge, lege og have det sjovt. Vi skal udforske redskaberne, hoppe, løbe, klatre og springe. Vi skal lære nye nye tricks og blive bedre til det vi allerede kan. De to første gange må mor/far kigge med.

 

Filurpigerne:

Gymnastik for piger fra 3-6 år med leg og redskaber. Har du lyst til at lave gymnastik og have det sjovt med andre børn, så kom med højt humør og vær´ med……. Vi leger os ind i gymnastikkens verden vha. musik, sang, rytmik, bevægelse og ikke mindst redskaber. Vi kommer til at hoppe og danse til musik, lave sanglege, tumle på redskaber, lave fantasilege, og der bliver helt sikkert sved på panden og fuld fart på. De to første gange må mor/far kigge med.

 

Spring 0.-1. klasse:

Et springhold for de mindste skolebørn. Vi skal have det sjovt, mens vi lærer alle de forskellige redskaberne at kende, og hvordan man bevæger sig rundt på disse. Vi laver alt fra kolbøtter til spring i stortrampolin. Vi vil også bruge tid på opvarmning, dans og leg til hver træning.

Som afslutning deltager holdet i 2 opvisninger. Disse opvisninger giver børnene mulighed for at vise hvad vi har trænet og arbejdet med i løbet af sæsonen, og hvor dygtige vi er blevet.

NYHED! Dans & Rytme 2.-4. klasse:

Er du vild med at danse og have det sjovt? Så skal du vælge dette hold. 

Vi skal prøve forskellige stilarter, med alt lige fra TikToc, hiphop og showdance til rytmiske serier med og uden håndredskaber. Herudover skal vi arbejde med grundrytme, sving og bevægelse over gulvet, hvilket til sidst skal ende ud i nogle fede koreografier, som vi kan vise til vores opvisning i slutningen af sæsonen.  Vi glæder os til at se dig til nogle hyggelige dansetimer.

Holdet kan kombineres med spring 2.-4. klasse.

 

Spring 2.-4. klasse:

For børn, som har lyst til at gå til springgymnastik, også selvom de aldrig har prøvet det før. Der trænes håndstand, ruller, vejrmøller, araberspring, flik-flak og kraftspring på airtrack efter niveau. Som udgangspunkt vil I møde forskellige redskabsopstillinger, dette for at vi som instruktører kan hjælpe lige der, hvor der er allermest brug for det. Herudover skal vi træne forskellige spring på mini-  og stor trampolin. Airtrack, mini- og stortrampolin/springgrav er en fast del af undervisningen.

Vi kommer til at arbejde med grund-, styrke- og smidighedstræning, rytmisk gymnastik med små sekvenser, opvisningsserier, og spring på alle niveauer. Vi forventer, at du deltager aktivt i træningen.

OBS! Hele holdet deltager i 2 opvisninger, og der vil være fredagstræning på udvalgte fredage – se vigtige datoer i velkomstfolderen, som udleveres ved første træning.

 

Juniormix fra 5. klasse og opefter:

JUNIORSPRING: Holdet er for dig, som er let øvet eller øvet springgymnast. Vi vil arbejde med alle former for spring. Kom og spring i vores topmoderne springcenter. Herudover vil vi lære et par serier, som vi skal fremvise til vores opvisninger. Der forventes fuldt engagement hver gang.

JUNIORRYTME: I år har du endvidere mulighed for at gå på et rent junior rytmehold. Vi kommer til at arbejde med grundrytme, Street og forskellige håndredskaber. I kommer til at lære forskellige serier og deltage opvisninger sammen med springholdet. Vi forventer fuldt engagement hver gang, højt humør og gå-på-mod. 

Er du i tvivl, om du vil gå til spring eller rytme, har du mulighed for at prøve det af, de første to gange. Derefter skal du vælge, om du vil gå på spring- eller rytmeholdet. Vi glæder os til at se dig!

OBS! Hele holdet deltager i 3 opvisninger, og en ekstra træning inden opvisningerne. Herudover vil der være fredagstræning på udvalgte fredage – se vigtige datoer i velkomstfolderen, som udleveres ved første træning.

 

Yoga:

På dette yogahold får du kendskab til mange af de forskellige yoga-former, men hovedsageligt Hatha- og Yin yoga. Vi arbejder med balance, styrke, smidighed og åndedræt i et roligt til moderat tempo, så alle kan være med. Igennem yoga’en vil vi skabe balance mellem krop, sind og sjæl og øge din kropsstyrke med en række fysiske øvelse inkl. meditation.

Vær opmærksom på, at yoga kan være hårdt ved rygbesvær og knæskader, men lyt altid til din krop og tag et hvil undervejs, hvis du har behov herfor.

Undervisningen vil blive baseret på begynder og let øvede.

Medbring eget liggeunderlag, håndklæde, vand, strømper og en varme bluse.

 

Motion og afspænding:

Holdet er for voksne kvinder og mænd. Vi styrker og træner både mave, ryg, ben, baller og lår, og vi bruger forskellige redskaber såsom elastik, stor og lille bold. Der bruges musik til træningen.

Træning med elastik og bold er funktionel træning, mod en sundere og mere harmonisk krop via effektiv træning. Træning med elastik styrker muskelgrupperne effektivt, hvor træning på bolden er i høj grad holdningsorienteret træning, hvor balance, styrke og smidighed stimulerer til en sundere skikkelse. Funktionel træning gør kroppen bedre til de bevægelser, du udfører i hverdagen.

Vi slutter altid træningen af med udstrækning og afspænding.

Der anbefales træningstøj som ikke er alt for glat, især når når trænes på bold.

Afhængig af deltagerantal, bestræber vi os på, at have den samme træningsbold, elastik og træningsmåtte hver gang. Medbring gerne et dynebetræk til opbevaring af disse.

 

SMARTtræning – AFLYST

SMART-træning er træning af hjernen via fysiske øvelser. SMART-træning indeholder elementer, der kan være med til at forbedre din koncentrationsevne, hukommelse og opmærksomhed.

SMART-træning kan samtidig være med til at styrke din balance, koordination og indlæringsevne.

Herudover vil SMART-træning gøre dig bedre til at træffe beslutninger, skabe overblik og strukturere komplekse opgaver, samt forbedre dit samsyn, så du bedre kan styre og time dine bevægelser.

Bliv sponsor i Hornsyld IF

Hornsyld IF

Følg os på Facebook

Facebook logo